Untitled Page
COSS
kids Nederland

Coalition of Silicone Survivors
 
COSSkids is onderdeel van Coalition of Silicone Survivors - Boulder Collorado USA
Oktober 2016
naar boven
 
Plastisch Chirurg Susan Kolb MD
Susan F. Kolb, Medicus en plastisch chirurg te Atlanta. Susan Kolb is ook de auteur van
het boek
"The Naked Truth"
die op haar web-site is te bestellen.
Boven aan de pagina vindt u de link naar de website
Susan Kolb is een arts met een specialisatie in plastische en reconstructieve chirurgie. Ze heeft behandeld duizenden vrouwen met complicaties van borstimplantaat chirurgie, en haar praktijk is uitgegroeid tot een internationaal centrum voor genezing vrouwen met borstimplantaten en vaatziekten en andere immuunziekten. Haar medische praktijk bevat routinematig state of the art chirurgische technologie met de holistische geneeskunde en spirituele genezing. Ze studeerde af aan de Johns Hopkins University, ontving haar medische graad van Washington University School of Medicine en voltooide haar post-graduate onderwijs in het algemeen en plastische chirurgie bij Wilford Hall Medical Center. Ze diende als een chirurg in de United States Air Force, gespecialiseerd in de behandeling van brandwonden, met de hand wederopbouw en cosmetische en reconstructieve chirurgie. Dr Kolb is lid van de American Society of plastische en reconstructieve chirurgen, een Fellow van de American College of Surgeons en is gecertificeerd door de American Board of Plastic Surgery. Ze is een van de oprichters diplomaat van de Amerikaanse Raad van de holistische geneeskunde en lid van de American Holistic Medical Association. Dr Kolb is directeur en oprichter van Millennium Healthcare, een holistisch medisch centrum; Avatar Cancer Center, een alternatieve behandeling van kanker instituut en plastikos, een holistische plastische chirurgie centrum.
 
Siliconen Immuniteit Behandelings Protocol
by
Susan Kolb, M.D., F.A.C.S., A.B.H.M
 
www.thenakedtruthaboutbreastimplants.com
Er zijn twee belangrijke vormen van borstimplantaten te overwegen en elk heeft weer zijn eigen specifieke overwegingen en gebieden van zorg. Ten eerste is er het siliconengel implantaat die ook dubbel lumen implantaten worden genoemd, en de Becker weefselexpanders die 50 cc siliconengel bevatten aan de buitenzijde en binnenin een fysiologische zoutoplossing. Dubbel lumen implantaten vormen de andere mogelijkheid met siliconengel aan de binnenzijde en zoutoplossing, dus een tweede lumen, aan de buitenzijde. Al deze worden beschouwd als gel implantaten. Gel implantaten komen zowel in textuur voor als met een glad oppervlaktestructuur, deze zijn in het begin van 1990  ontwikkeld. Gestructureerde oppervlakken worden in sommige gevallen ervaren, als leidend tot minder kapselvorming. In andere gevallen evenwel, worden ze gezien als gemakkelijker bron voor infectie en schilferen ze af. Deze schilfers worden opgenomen in het littekenweefsel van de  capsule en de lymfeklieren, bovendien geven ze een snellere reactie op het immuunsysteem dan een gladde huid. Vroege implantaten van Dow-Corning, met de naam Dacron hadden een plekje op de achterkant die zichtbaar waren op de x-ray. Ook was er het  "natuurlijke Y" implantaat van Surgitek die een polyurethaan coating had om het ??gel implantaat. Deze polyurethaan coating werd opgenomen in het litteken capsule die wordt gevormd rond het implantaat en degradeerde in de tijd. De vraag wordt daarbij gesteld of een van de gebruikte producten , genoemd TCA, kankerverwekkend zou kunnen zijn. Dit implantaat is niet langer op de markt. McGhan, ook bekend als Inamed en meer recent genoemd Allergan heeft een nieuwe cohesieve siliconengel implantaat met minder kans op morsen als siliconen bij scheuring.

De FDA keurde eind 2006 het gebruik van siliconen gel implantaten goed voor zowel Mentor als Allergan. De implantaten met een zoutoplossing zijn eigenlijk al vele jaren in gebruik en de eerste implantaten met zoutoplossing waren erg dik en stevig. De latere implantaten met een zoutoplossing hadden lekkage problemen die buitensporig hoog waren en vielen daardoor buiten het gebruik van de meeste plastisch chirurgen. Tot er zich in 1990 een implantaat crisis voor deed voor in het begin van dat jaar toen zowel  Mentor als McGhan verkoop van hun implantaten met een zoutoplossing stijgen toen gel implantaten niet langer beschikbaar waren voor gebruik zonder veiligheid status. Mentor had een posterior valve implantaat dat meer lekte en werd dan ook van de markt gehaald. McGhan (nu Allergan) en Mentor bieden beiden momenteel anterior valve implantaten aan die op grote schaal worden gebruikt. Beide zijn ook verkrijgbaar met een gestructureerde of gladde huid met dezelfde mogelijke problemen met de structuur zoals hier eerder vermeld. In een recente studie van Mentor blijkt dat de zeven jaar afname rate van een Mentor anterior valve implantaat 3,7% is. Er zijn hogere afname rates op  de getextureerde implantaten en ik nam waar dat in het bijzonder na mammogrammen de oudere getextureerde implantaten met een verhoogde kans op deflatie verschenen.

Bij alle Silastic elastomeren, die zijn gemaakt van silicone en waarvan de gel en de zoutoplossing een lipolyse reactie kunnen ondergaan treden alleen niet op in het menselijk lichaam wanneer het implantaat op de plank blijft liggen. Deze lipolyse reactie maakt de implantaat huid meer doorlaatbaar waarnaar de siliconen gel na 8 tot 10 jaar gaat te lekken. Ik heb meerdere siliconen gel implantaten verwijderd waarin nog  zeer weinig gel aanwezig was, maar geen breuk in de silastic huid vertoonden. Het uitlekken van siliconen uit een intacte implantaathuid maakt de patiënt net zo ziek als wanneer het implantaat was gescheurd. De gel implantaat die volgens studies het gemakkelijkst scheurt was het Surgitek siliconen implantaat maar veel implantaten blijken te scheuren tussen 15 tot 20 jaar. Implantaat scheuren die tot aandoeningen leiden kunnen worden veroorzaakt door:

· Gesloten capsulotomie, het door de chirurg breken van het kapsel welke wordt gevormd door littekenweefsel rond en in een subklinisch geïnfecteerd implantaat.       
· Trauma’s, zoals bij een auto-ongeval of directe trauma door bijvoorbeeld vallen.
· En mammogrammen.

Veel patiënten melden een apart gevoel bij het implantaat tijdens het maken van een mammogram en dat ze ziek werden twee tot drie weken daarna met symptomen van siliconen toxiciteit. Om deze reden raad ik het af dat mammogrammen worden gedaan als screening tests op patiënten met een siliconen-gel implantaten en vermeden moeten worden bij patiënten met een zoutoplossing implantaat als deze ouder zijn dan 5 jaar. Er is een studie uit Taiwan die aangeeft dat vrouwen met borstimplantaten een betere kans op opsporing van borstkanker hebben met behulp van echografie dan met een mammogram, maar dit is een gebied dat verdere studie vereist.

2  De rol van borst-MRI's in de opsporing van borstkanker bij patiënten met borst implantaten verdient ook onderzoek. Een artikel in het American Journal of Roentgenology meldt dat vrouwen met borstimplantaten die worden onderworpen aan mammografie een onaanvaardbaar niveau van de straling te verduren krijgen in vergelijking met vrouwen zonder borstimplantaten, dit kan deze vrouwen plaatsen op en een hoger risico voor borstkanker.

3 Implantaten kunnen zowel voor de borstspier, genoemd submammary, of onder de borstspiergenoemd submusculair, worden geplaatst. De submusculair positie kan of net onder de borstspier zijn, maar niet boven de serratus of de totale submusculair dekking die lager ligt dan de borst- en serratus spieren. Voor het aanbrengen van de implantaten is de submammary benadering aan te bevelen en de meest gebruikte aanpak, periareolar wordt minder vaak toegepast  door de toegenomen snelheid van kapselvorming, alsmede het verlies van tepel gevoel en verlies van het vermogen om borstvoeding te geven.

Ten slotte de oksel en navelstreng benadering zijn beide minder gewenst, omdat verontreiniging problemen kunnen ontstaan door deze gebieden en met name door schimmel. Ook moeilijk bij deze benadering is het voldoende los maken voor indien nodig het inbrengen van de borstspier. Implantaten met kapsels kunnen alleen worden geëxplanteerd bij een submammary en periareolar benadering en alleen als de periareolar incisie lang genoeg is. Normaal is een submammary benadering beter, vooral met silicone implantaten. Het is belangrijk om het siliconen implantaat en blok met de intacte capsule rond het implantaat te verwijderen om te voorkomen dat silicone wordt gemorst als de capsule wordt geopend tijdens de verwijderingoperatie uit de borstkas. Dit is niet altijd mogelijk vooral in de submusculaire positie wanneer de capsule adherent  is aan de ribben en het implantaat wordt blootgelegd tijdens de ontleding. Saline implantaten kunnen worden verwijderd door een periareolar incisie met minder problemen zolang het implantaat niet wordt gebroken.

Soms is een insnijding in de oksel noodzakelijk omdat het hoge infraclaviculaire kapsel in de oksel niet kan worden bereikt in het bijzonder bij het verwijderen in de submammary positie wanneer de patiënt een lange borstwand heeft. Veel plastisch chirurgen en algemeen chirurgen die explantaties doen, geven niet de juiste behandeling daar ze te grote hoeveelheden spier- en /of borstweefsel met het kapsel verwijderen. Dit is eenvoudiger en met minder moeite is te doen wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke anatomie waardoor zij inkepingen en andere borst misvormingen creëren. Wanneer implantaten een gewicht hebben van 300-350 cc, moet er vaak een inwendige mastopexy moet extra huid verwijdering worden uitgevoerd zodat plooivorming wordt voorkomen. Als de tepel en tepelhof complexen laag zijn, kan een asymmetrische donut mastopexie worden uitgevoerd om de tepel op te trekken en daarna kan de overtollige huid worden verwijdert. Als de patiënt ernstige ptosis heeft, bijvoorbeeld graad III ptosis, met de tepels wijzend naar de grond, dan moet er een uitgebreidere mastopexy worden uitgevoerd zoals bijvoorbeeld met intern een lollieprofil, of zelfs in sommige gevallen een ankerprofiel mastopexy. Persoonlijk geef ik niet de voorkeur aan routinematig uitvoeren van het anker patroon mastopexie tenzij deze al eerder door de chirurg is uitgevoerd. Dit omdat in het verleden, als gevolg van het potentiële verlies van de bloedvoorziening van de tepel tepelhof complex, die geheel of gedeeltelijk kunnen leiden tot verlies van het tepel tepelhof complex,. Als een anker patroon mastopexy wordt gedaan, is het het best om moeilijkheden te voorkomen door een huid lift uit te voeren.

Dus wanneer een patiënt naar de arts toe komt met siliconen implantaten in, moet er beslist worden of de patiënt verwijderen van de implantaten nodig heeft. De richtlijnen die ik gebruik bij de aanwezigheid van siliconen symptomen zijn die welke worden beschreven in de medische symptoom vragenlijst en de leeftijd van het implantaat. Er is literatuur voor handen die aanbeveelt dat alle siliconen gel implantaten ouder dan 8 jaar moeten worden verwijderd als gevolg van het effect van deze lipolyse reactie. Ik wil niet per se aanbevelen tot het verwijderen van siliconen implantaten bij asymptomatische patiënten die minder dan 8 jaar oud zijn.

Ik breng mijn patiënten bij, op vroege symptomen van lekkende siliconen implantaten te letten. Ook het ongemak van het branden van de borstwand, soms geassocieerd met paresthesieën van de arm aan de kant van het implantaat en de symptomen komende van het immuunsysteem waarvan de meest voorkomende zijn: sinusitis, parodontitis en frequente virale infecties die niet tijdig kunnen worden opgeruimd.

Als de patiënt al geëxplanteerd is, moeten deze zorgvuldig worden gecontroleerd op vergrote lymfeklieren in de onderste oksel. Deze lymfeklieren zijn meestal ongeveer 1-2 cm in diameter en bevatten pathologie in overeenstemming met siliconen geïnduceerde histiocytose bij de biopsie. Vaak zijn lymfevaten in de onderste oksel ook gevuld met siliconen. Indien noodzakelijk, moet er een ultrasoon van de oksel en de borst worden gemaakt. Soms zijn de intraborstweefsel lymfeknopen en deze lagere oksellymfeknopen vergroot. Andere gebieden van siliconen accumulatie kunnen worden opgehaald met een echografie, mammografie en MRI en worden gewoonlijk geassocieerd met tedere gebieden. Het is belangrijk om te begrijpen dat er vaak een siliconen accumulatie wordt gevonden in de borst met een negatieve test, inclusief echo, mammogram en borst MRI. En deze tests kunnen alleen siliconen vinden wanneer het volume van de siliconen van een voldoende hoeveelheid is en vereisen een ervaren ultrasoundographer.

Het is zeer belangrijk om siliconen ophopingen te verwijderen in de borstwand, oksel of andere locaties. Patiënten die last hebben gehad van een gesloten capsulotomie hebben zelfs vaak siliconen in hun bovenbuik gebied en de oksel van de borstwand met inbegrip van de plexus brachialis. MRI's zijn hierbij nuttig om te testen en het lokaliseren van deze gebieden. In het geval van gescheurde implantaten, zal het lichaam de siliconen over meerdere jaren verzamelen en vormt meestal een siliconen granuloom die gevoelig is, stevig, en verschild van het omringende weefsel. Deze kunnen worden gelokaliseerd bij lichamelijk onderzoek, door mammografie, echografie en MRI (de MRI is daarbij vooral nuttig als u zoekt in de buik en tot in de oksel). Deze gebieden moeten, indien aanwezig, operatief worden verwijderd.

Als de patiënt al is geëxplanteerd en misvormingen heeft, zoals inkepingen, teveel golven en rimpeling van de huid, tepel inversie, tepel hangend, en borst ptosis, kunnen deze worden verbeterd met de verschillende technieken mastopexie hierboven besproken. In de meeste gevallen echter, en in sommige gevallen van ernstige misvorming, moeten we eerst proberen om misvorming van de borstwand spier te corrigeren door een interne borstwand spieroperatie. Indien de afwijking te groot is kan de patiënt  enkel geholpen worden met een borstreconstructie, met inbegrip van een latissimus dorsi, middels een flap of soms een TRAM flap. Als de patiënt een negatieve siliconen T-cel-gevoeligheid test heeft en bereid is om het risico van toekomstige immuun- en auto-immuun problemen te nemen, kan de Silastic shell van de gladde zoutoplossing implantaat uitkomst bieden. Persoonlijk heb ik misvormingen gecorrigeerd met herimplantatie met gladde zoutoplossing implantaten wanneer de borstwand misvormingen ernstige zijn, vooral als een verzekering niet beschikbaar is voor de andere reconstructie technieken. Al deze niet-implantaat technieken zijn uitermate duur. Toekomstige technieken, waaronder stamcel, hyuronic zuur en vet overdracht zijn nog in ontwikkeling.

Als een patiënt over pijn in de borstwand klaagt, is dit in de meeste gevallen een symptoom van een infectie of ontsteking door ophoping van siliconen. De andere oorzaak van pijn kan van fibrocystische aard zijn die ik heb gezien in een groot aantal gevallen. Vooral in de gebieden van opgehoopte siliconen en/of terugkerende kapsels. Na het op cultuur zetten voor controle op het gebied van fibrocystische ziekte blijken ze in veel gevallen positief te zijn voor bacteriën. Dit mastodynie lijkt te reageren op antibiotica en antischimmel middelen, echter, wanneer de geneesmiddelen worden gestopt komt de pijn vaak weer terug. In sommige gevallen, bij die patiënten die niet reageren op het holistische protocol voor fibrocystische ziekte, met enorme hoeveelheden siliconen en fibrocystische ziekte in de borst, moest ik een subcutane mastectomie uitvoeren om de ziekte te bestrijden. Meestal echter, proberen we de operatie te beperken tot een gedeeltelijke mastectomie, alleen het verwijderen van het fibrocystische zieke weefsel alsook het depot van opgehoopte siliconen. Bij patiënten met ernstige implantaat breuken, moest ik de patiënt wel tot 5 a 6 maal terug laten komen voor behandeling tussen elke operatie over een periode van 1 tot 3 jaar. Gelukkig heeft het lichaam de neiging om de siliconen te verzamelen en terug te geven als siliconen granulomen die kunnen worden verwijderd met een operatie.

Overzicht van de verschillende mechanismen

In dit deel van het protocol zullen we een overzicht geven van de verschillende mechanismen die siliconen en zout borstimplantaten ziekten veroorzaken bij de getroffen verschillende systemen. Het belangrijkste verschil tussen siliconen en zoutoplossing implantaten is dat de gel in de siliconen implantaten lange afstanden kan migreren ofwel direct lokaal reacties geven, in het algemeen in de macrofagen. De silicone is giftig voor de macrofagen, ze breken de macrofagen open, en veroorzaken het vrijgeven van cytokines in gebieden ver van de borstwand. Daarbij creëren ze gebieden van pijn en ontsteking. Bij saline implantaten kan er ook microscopische silicone worden ingebracht in het lichaam via het macrofaag systeem, vooral wanneer de huid gestructureerd is. Maar om een voorbeeld te geven van de mate van hoeveelheid, een soepele zoutoplossing in een saline implantaat heeft slechts een beperkt deel aan siliconen in de capsule in vergelijking met honderd procent silicone in de capsule van de siliconen gel implantaten.

Daarom is er veel meer lekkage door de schelp van de capsule en dus het lichaam in van siliconen gel implantaten dan van zoutoplossing implantaten. Het siliconengelmateriaal van implantaten met name in 1970 (tussen 1970 en 1985 in het bijzonder) kwam gel bloeden veel voor in verhouding tot de implantaten ontwikkeld na 1985 (low-bleed) die minder gel lekkages te zien gaven. Maar uiteindelijk treedt er gel uit na de lipolyse reactie die plaatsvond tussen 8-10 jaar na implantatie. Silicone verspreidt zich op grote schaal door het gehele lichaam en heeft een voorliefde voor het neurologische systeem, inclusief het centraal zenuwstelsel. Bij een biopsie van de Sural zenuw bij patiënten met een gescheurde implantaat zij silicaat kristallen gevonden en veel patiënten hebben longen biopten positief voor siliconen. Het migreert naar alle belangrijke organen, inclusief de voortplantingsorganen en de lever.

Silicone is te vinden in veel gebieden van de borstwand ook vlak onder de huid en wordt het bij een biopsie soms gezien als een knobbeltje. Veel patiënten hebben huiduitslag met een uitscheiding van zandachtig materiaal, die geïnfecteerd kan raken. Vaak verbeteren antibacteriële en antifungale crèmes en / of geneesmiddelen deze situatie. Als een zijde van de borstwand wordt gereinigd met verwijdering van de silicone, nemen de laesies op die betreffende arm af. Een van mijn patiënten had siliconen uitscheiding uit haar kin die veroorzaak werd door migratie via de nek in een retrograde wijze in het lymfestelsel. Biopsie van de kin laesie gaf een vreemd lichaam granulomateuze reactie te zien in overeenstemming met silicone. De patholoog was van mening dat ik een gebied biopsing van haar kin implantaat had aangeleverd, maar de patiënt had geen kin implantaat maar had alleen maar gescheurde borstimplantaten. Bij de ??kapsel culturen die worden uitgevoerd, hebben ongeveer de helft van mijn siliconen gel explantaat patiënten infectie, variërend in een breed scala van grampositieve en gram negatieve organismen, met inbegrip van staphococcus, pseudomonas, Enterococcus, en een veelvoud aan andere organismen. In een hoog percentage van de zout oplossing patiënten, vooral geweven zoutoplossing capsulaire culturen reageren positief. We zijn succesvol geweest in het isoleren van schimmelelementen in de zoutoplossing implantaten bij patiënten ziek van biotoxines. Deze worden ook naar dr. Pierre Blais, (Innoval, Ltd) in Canada gezonden. Hij rapporteert verschillende soorten schimmels in de implantaten te zien op de microscopie, inclusief aspergillus. Veel patiënten zullen niet herstellen zonder behandeling met antischimmel middelen. Patiënten van plastisch chirurgen die niet  behandelen met antischimmel middelen hebben vaak een verergering van hun symptomen als gevolg van chirurgische stress in combinatie met peri-operatieve antibiotica. Ze worden vaak ernstig ziek gedurende een aantal maanden na de operatie met systemische candidiasis symptomen en biotoxine symptomen, waaronder ernstige vermoeidheid, spierpijn, mentale vertroebeling en verhoogde digestieve symptomen die zijn verslechterd na de inname van suiker en koolhydraten. Veel van mijn patiënten klagen ook over kortademigheid, die lost op met antischimmel behandeling. Dit kan eigenlijk een allergische reactie zijn op pulmonale candidiasis of een biotoxine symptoom van schimmel.

Bacteriële infectie moet worden behandeld

De bacteriële infectie moet worden behandeld in deze patiënten met cultuurspecifieke antibiotica. Culturen zijn niet altijd positief, dus test ik de patiënten meestal op Cipro of Zithromycin om te beginnen in de peri-operatieve periode, meestal gebaseerd op de hoeveelheid mastodynie of gevoelige borsten. Als een groot deel van mastodynie aanwezig is, zal ik beginnen ze op antibiotica te zetten voorafgaand aan de operatie, samen met een antischimmel middel zoals Diflucan als leverfunctietesten normaal zijn. De antibioticum verbeterd gewoonlijk vaak de mastodynie die waarschijnlijk in de meeste gevallen opnieuw optreed nadat met het medicijn gestopt wordt of de implantaten niet vervolgens verwijderd. Ik geloof dat de pijn vooral is te wijten aan infectie, maar kan ook het gevolg zijn van ontstekingen en door de cytokine afgifte wordt veroorzaakt door de siliconen in het macrofaag. Er is een medisch rapport over 11 patiënten met atypische pijn op de borst met negatieve cardiale workups, die waarschijnlijk werden veroorzaakt door lokale inflammatoire aandoeningen en neuroom vorming in de borstwand die te wijten zijn aan gescheurde en/of lekkende borstimplantaten.5  Migratie van de siliconen werd besproken in het eerste deel van dit artikel en moet operatief worden behandeld, indien nodig en mogelijk.

Migratie de rest van het lichaam in, echter moet worden behandeld met een ontgifting programma. Anders dan de studies van dr. Douglas Shanklin over het gebruik van Inositol met urine-excretie van silicaat aangeeft, hebben wij heel weinig informatie over hoe effectief onze detox programma's zijn anders dan de patiënt meldt over klinische verbeteringen. Er zijn een groot aantal chemische additieven naast siliconen in de implantaten, detoxificatie dus ontgiften van het intracellulaire niveau van glutathion is van groot belang en vereisen een detoxificatie program.

Platina als katalysator

Sommige implantaten bevatten platina als katalysator. Platinum, na breuk van de implantaten, wordt zeer giftig waardoor een klinisch syndroom van beginnend astma bij volwassenen kan ontstaan, die kan worden verbeterd met Zantac, maar ook verhoging geeft van de lipomen alsook een neurologische ziekte. Er is een platina detox protocol beschikbaar, en platina ingeval aanwezigheid wordt vermoed, kan worden gemeten door een haar analyse of als een screening test en/of in een urineplatina test. Er zijn meerdere andere methoden om platina te sporen, maar mijn ervaringen met de haar analyse laten deze als een van de meest betrouwbare zien. Platinum is inmiddels vervangen door tin als katalysator en we zien in onze zoutoplossing patiënten dat het tin niveau na verloop van tijd stijgt. Dit kan evenwel worden afgevoerd middels een detoxificatie programma voor tin en andere metalen.

Silicone als adjuvant

De andere vraag betreffende het ziekte mechanisme heeft te maken met het effect veroorzaakt door siliconen. Silicone is een bekende adjuvans alzo dwingt zij het ??immuunsysteem tot reactie. Vergelijkbaar met toevoegsels zoals het adjuvans squaleen die in het miltvuurvaccines als stimulator werd ingezet. Gewoonlijk worden adjuvantia in vaccins ingezet voor de immuunrespons tegen het antigeen in het vaccin die anders niet sterk genoeg is om een immuunrespons te bewerkstelligen die nodig is om de opgewekte bescherming te verhogen. Het is interessant dat Dow Corning beweerde dat silicone inert was want het was al lang voordien een bekende adjuvant was, lang voordat de beweringen dat het inert zou zijn werden gepubliceerd in de Dow Corning literatuur. De mate waarin individuen reageren op siliconen kunnen zijn gerelateerd aan HLA-typen. Dr. Leroy Young bestudeerde groepen mensen en vond dat bepaalde HLA-typen meer vatbaar  zijn voor silicone auto-immuun ziekten dan anderen.

Dus, om samen te vatten, siliconen ziekte kan verschillende componenten omvatten, waaronder infectie, siliconen migratie, reacties op chemische stoffen in de implantaten anders dan siliconen en natuurlijk, siliconen zelf  en de kans op silicone als booster voor het immuunsysteem. Ik zelf geloof ??dat silicone toxiciteit grotendeels wordt gemedieerd door cytokine vorming en daarom is Plaquenil dat een interleukine-2 blokker is, is effectief in veel vrouwen met siliconen toxiciteit. Meer specifiek zijn de protocollen ontworpen om arachidonzuur en andere cytokines te behandelen tijdens  controle bij de staat van pijn. Ik vind het interessant dat mijn patiënten met siliconen injecties, die waarschijnlijk de grootste hoeveelheid vrije siliconen in hun lichaam kregen, vervolgens melden dat een dieet  de belangrijkste factor vormt bij het ??beheersen van hun pijn. Als we de voedingsfactoren die arachidonzuur en cytokines verhogen niet uit de weg ruimen, ervaren ze veel meer pijn.

Saline implantaten vertonen soortgelijke problemen maar vallen minder in het oog, omdat er weinig gel aanwezig is in het implantaat. Zoals hierboven vermeld, blijkt  infectie bij de populatie zieken ook een groot probleem bij de implantaten met zoutoplossing. Deze infectie kan rond het implantaat ontstaan welke vaak wordt in de borst van de patiënt wordt  verergerd door borstvoeden als het implantaat in de submammary positie verkeerd. Het kan ook in het implantaat ontstaan waar zich bacteriën en/of schimmels bevinden en door een klep in het implantaat lekt.

Dr. Pierre Blais beschrijft dat kleppen defect zijn in vele zoutoplossing implantaten. De verontreiniging in het implantaat die kunnen zijn opgetreden bij de operatie of na de operatie waarna deze verontreinigde vloeistof in aanraking komt met het lichaam. Ik heb veel gevallen gezien waarbij de patiënt niet ziek is totdat het implantaat begint te lekken. En als het implantaat dan niet tijdig wordt verwijderd de patiënt steeds zieker en zieker wordt. Interessant is dat wanneer de symptomen zich in een patiënt bevinden met linkszijdige deflatie deze vaak ook aan de linkerkant van het lichaam blijven, evenals de neurologische symptomen. Dus het belang van het gebruik van een gesloten systeem waarbij de zoutoplossing niet afneemt volgens het tabel van vulling is duidelijk. De zoutwater oplossing met bacteriën en schimmels zal op elke mogelijke wijze een uitgang zoeken in de implantaat huid, zelfs door de minimale vulopening, om met het borstweefsel in contact te komen en de huid te verontreinigen. Het is bekend dat borstkanalen bacteriën bevatten en niet steriel zijn. De totale submusculaire dekking door middel van een incisie submammary bereikt dit doel beter dan de andere benaderingen. Zo zien we ook waarom de benaderingen via de oksel en de navelstreng minder gewenst zijn. Saline implantaat patiënten worden ook blootgesteld aan chemische stoffen in het bijzonder tin toxiciteit. Ik heb opgemerkt dat veel patiënten die een hoge kwikconcentraties tonen misschien niet goed reageren op zoutoplossing implantaten vanwege het additief effect van tin en kwik toxiciteit voor het zenuwstelsel. Nogmaals, vooral in het geval van getextureerde implantaten met een zoutoplossing, waar siliconen afschilferen van de huid en opgenomen worden in het kapsel, lymfeklieren, en verder in het immuunsysteem via de macrofagen, kan siliconen adjuvante ziekte een rol spelen veroorzaakt door de structuur van implantaten met zoutoplossing.
Immuunsysteem, auto-immuunziekten, neurologische, endocriene en metabole problemen
In de volgende paragraaf zullen we het immuunsysteem, auto-immuunziekten, neurologische, endocriene en metabole problemen in de borst implantaat bevolking onderzoeken en de behandeling van deze problemen.

I. IMMUNE KWESTIES
Bij implantaten beginnen siliconen-gel of zoutoplossing te lekken, vaak zijn de eerste tekenen van symptoom van het immuunsysteem niet in het bijzonder die met betrekking tot het cellulaire immuunsysteem. De meerderheid van de patiënten ontwikkelt symptomen van systemische candidiasis waaronder spierpijn, vermoeidheid en mentale vertroebeling en de andere symptomen zoals hierboven aangegeven. Bacteriële problemen zoals parodontitis, sinusitis, blaasontsteking, bronchitis, H-pylori-infectie en andere bacteriële infecties kunnen prominenter worden en moeilijker te controleren.
Implantaat patiënten hebben een verscheidenheid van virale infecties, waaronder Coxsackie, Epstein-Barr, Herpes, HHV6 en onvermogen om snel de normale griep en verkoudheidsvirussen te wissen. Schimmel in of rond borstimplantaten met lekkende kleppen kan leiden tot een biotoxine dat leidt tot immuundisfunctie als witte bloedcellen verliezen regulering van de cytokine respons. Daarom is aandacht voor het immuunsysteem door het in nemen van immuunsysteem supplementen die zowel humerale en cellulaire immuniteit verhogen een belangrijk onderdeel van het protocol. De immuunsysteem symptomen verschijnen meestal voor de auto-immuun symptomen.

II.   AutoImmune KWESTIES

Auto-immune symptomen en verschijnselen zijn onder meer syndroom van Raynaud, positieve ANA's, verhoogde sed tarieven (ESR) en positieve reumatoïde factoren. Bij patiënten met siliconen deposito's in de spieren zien we hoge CPK-spiegels en bij sommige patiënten zien we verhoogde thyroglobuline antistoffen en thyroïd peroxidase antistoffen. We zien ook anti-cardiolipine antistoffen bij sommige patiënten, evenals een aantal andere antistoffen die positief zijn bij sclerodermie en lupus. Wat betreft de auto-immuun ziekte die wordt veroorzaakt door siliconen, geloof ik niet dat dit ofwel lupus of reumatoïde artritis is. Ik heb sommige patiënten gezien die Sclerodermie lijken te hebben, maar vaak effectief zijn behandeld met lange kuren van Cipro of Minocin in combinatie met een holistisch protocol met een resolutie van hun symptomen. Ik geloof ook niet dat de meerderheid van de patiënten die bij mij komen met een diagnose van multiple sclerose eigenlijk multiple sclerose hebben. Slechts enkele van mijn patiënten met multiple sclerose hebben nog blaas- nog darmproblemen evenmin oogzenuw problemen. Nog een soortgelijke opmerking, de patiënten met een diagnose van lupus hebben geen nier- of CNS betrokkenheid die zeer gebruikelijk is in lupus. Ik geloof dat deze patiënten een atypische bindweefselziekte hebben, en atypische neurologische ziekte die wordt veroorzaakt door het mechanisme van siliconen adjuvant of biotoxine ziekte van schimmel biotoxines. Over het geheel genomen ondergaan de meerderheid van de patiënten met een auto-immuunziekte het opruimen van die auto-immuunziekte met verwijdering van de siliconen, gevolgd door ontgifting en het ondersteunen van het immuunsysteem.

III. Neurologische problemen
Neurologische problemen van verschillende mechanismen kunnen verschillen in siliconen versus zoutoplossing patiënten. Bij siliconen patiënten zien we de werkelijke migratie van de siliconen misschien wel via de macrofagen of direct in een aantal gevallen langs de myelineschede van de arm in de oksel langs de plexus brachialis de arm in. Veel patiënten hebben afwijkende zenuwgeleiding tests en tastbare gevoeligheid langs de plexus brachialis en zenuwen van de bovenarm. Met siliconen implantaten, de siliconen migreren  de myelineschede in en auto-immune reactie kan optreden die vervolgens de zenuwen kunnen beïnvloeden. Als er slechts een kant is gescheurd en/of lekt is het niet ongewoon dat er eenzijdige neurologische symptomen optreden. Typisch is dat de bovenste uiteinden het eerste worden getroffen. Sensorisch wordt eerst het motorisch gedeelte beïnvloed en later worden de onderste ledematen beïnvloed. Ook een B12-tekort wordt vaak gezien welke de neurologische ziekte kan verergeren. Veel patiënten met intestinale candidiasis absorberen B12 niet goed. Derhalve kan sublinguale of injecteerbare B12 noodzakelijk zijn. Dr. David Perlmutter, een holistische neuroloog, heeft samen met andere artsen kennis genomen, van het feit dat grote doses vitamine B12 (dat wil zeggen B12 3000 microgram IM q week x 12 weken) effectief is in het verhelpen van de neurologische aandoening in verband met silicone. Veel siliconen patiënten komen in een rolstoel, niet in staat om voorafgaand aan de operatie te lopen. Na de nodige chirurgische en medische behandeling van deze ziekte zijn ze wel in staat om te lopen. In Canada, tijdens een bijeenkomst van algemene chirurgen waar het ging over explantatie,maar niet het ontnemen van de kapsels en de melding over het grote deel van gescheurd materiaal in de vrouwen. In Canada werden veel meer vrouwen uitgeschakeld en kwamen in een rolstoel terecht dan in de VS, waar plastisch chirurgen over het algemeen de procedure volgen. Het blijkt dus dat, als explantatie slecht is uitgevoerd, de patiënt ernstig ziek kan worden. Een ander supplement dat van groot belang kan zijn bij de behandeling van neurologische aandoeningen, is een grote doses van alfa liponzuur, (dat wil zeggen 1.000 tot 2.000 mg. Per dag), die de ontgifting van neurotoxisch chemische stoffen. Het helpt bij het ??verhogen van het niveau van de intracellulaire glutathion.
Biotoxines uit schimmels in en rond de borst implantaten zijn neurotoxische stoffen die het volgende kun veroorzaken als de borst implantaat is besmet:

. Verdoving
· zwakte
· fasciculaties of spiertrekkingen
· wazig zien
· hoofdpijn
· abnormale hersenactiviteit MRI's
· mentale vertroebeling
·hartritmestoornissen
. aanvallen
Het vervolg van deze pagina staat onder deze knop:
naar boven