Untitled Page
COSS
kids Nederland

Coalition of Silicone Survivors
COSSkids is onderdeel van Coalition of Silicone Survivors - Boulder Collorado USA
Oktober 2016
 
Plastisch Chirurg Susan Kolb MD
naar boven
Susan F. Kolb, Medicus en plastisch chirurg te Atlanta. Susan Kolb is ook de auteur van
het boek
"The Naked Truth"
die op haar web-site is te bestellen.
Susan Kolb is een arts met een specialisatie in plastische en reconstructieve chirurgie. Ze heeft behandeld duizenden vrouwen met complicaties van borstimplantaat chirurgie, en haar praktijk is uitgegroeid tot een internationaal centrum voor genezing vrouwen met borstimplantaten en vaatziekten en andere immuunziekten. Haar medische praktijk bevat routinematig state of the art chirurgische technologie met de holistische geneeskunde en spirituele genezing. Ze studeerde af aan de Johns Hopkins University, ontving haar medische graad van Washington University School of Medicine en voltooide haar post-graduate onderwijs in het algemeen en plastische chirurgie bij Wilford Hall Medical Center. Ze diende als een chirurg in de United States Air Force, gespecialiseerd in de behandeling van brandwonden, met de hand wederopbouw en cosmetische en reconstructieve chirurgie. Dr Kolb is lid van de American Society of plastische en reconstructieve chirurgen, een Fellow van de American College of Surgeons en is gecertificeerd door de American Board of Plastic Surgery. Ze is een van de oprichters diplomaat van de Amerikaanse Raad van de holistische geneeskunde en lid van de American Holistic Medical Association. Dr Kolb is directeur en oprichter van Millennium Healthcare, een holistisch medisch centrum; Avatar Cancer Center, een alternatieve behandeling van kanker instituut en plastikos, een holistische plastische chirurgie centrum.
Dokter, luister je wel?

De siliconen catastrofe door medische ogen.
Susan F. Kolb, M.D., F.A.C.S., A.B.I.H.M.
Wat gebeurt er als een nieuwe ziekte ontstaat die niet in het hokje kan worden geplaatst van een bestaande diagnose? Wat als deze ziekte botst met andere ziekten, maar er niet in slaagt om consequent te passen in een bekend patroon, of nog erger, en variabel is in de tijd? Soms zijn lab testen normaal en soms zijn ze abnormaal. Wat als het soms meer dan een jaar duurt voor de ziekte zich ontwikkeld, want het is langzaam progressief. De belangrijkste symptomen zijn niet specifiek, zoals vermoeidheid, spierpijn, gewrichtspijn, en verhoging van de vatbaarheid voor infecties? Wat als de symptomen niet pas plaatsvinden als de implantaten lek of gescheurd zijn pas tien tot 15 jaar na plaatsing, zodat studies die niet gericht zijn op de vrouwen met gescheurde implantaten niet een verhoogde incidentie van ziekte vertonen?

Is het niet zinvol zich af te vragen waarom deze vrouwen ziek zijn, gezien de feiten?

1. De meeste siliconen gevulde borstimplantaten lekken of breken; binnen 8-15 jaar.

2. De producenten hebben nooit bedoeld dat de siliconen-gel uit het borstimplantaat zou lekken, en het is inderdaad waar dat Dow Corning in zijn brochure heeft aangegeven dat de implantaten "een leven lang mee zouden gaan '.

3. Bij sommige series rapporteert men een aanzienlijk aantal positieve bacteriële culturen bij de weglekkende en/of gescheurde implantaten bij patiënten met systemische symptomen. Pathologie rapporten laten ook zien dat zich schimmel of schimmel soorten rond en in sommige implantaten hebben ontwikkeld. Onderzoek naar de rol van subklinische infecties die gepresenteerd worden als pijn rond een implantaat en de relatie van deze infectie tot afwijkingen van het immuunsysteem, ook dit wordt onderzocht.

4. De eerste epidemiologische studies over deze ziekte waren gebrekkig, en het panel van het National Institute of Health heeft gevraagd om ze te herhalen. Dit zijn de studies die werden uitgebreid gepubliceerd in druk en media. Natuurlijk, we kregen niet te horen op televisie of in de krant dat deze studies gebrekkig en niet groot genoeg bleken te zijn om statistisch significant te zijn. Een belangrijk aspect in elk onderzoek was dat degenen die de studies presenteerden vrouwen onderzochten van wie de implantaten minder dan 5-8 jaar oud waren. Het bestuderen van vrouwen met intacte implantaten is als het bestuderen van rokers van vijf jaar oud of jonger en dan het besluit naar buiten brengen dat sigaretten geen relatie met hun long kanker. Ik weet zeker dat de tabak industrie graag geld bij draagt voor dergelijke studies. Studies die zijn gericht op vrouwen met gescheurde implantaten hebben laten zien dat er een verhoogde incidentie is van systemische ziekte zoals bijvoorbeeld fibromyalgie.

5. Op basis van gegevens dat de integriteit van de siliconen omhulsel verloren gaat tussen de 8 tot 14 jaar, bevelen sommige artsen verwijdering aan van alle gel gevulde implantaten, bij voorkeur voor acht jaar na de implantatie.

Dus hoe bestudeer je een nieuwe ziekte? Ik zelf ben geen epidemioloog, Ik ben wel een plastisch chirurg die zelf lekkende siliconen borstimplantaten had. Daardoor was ik in staat om het probleem te bestuderen over de vier jaar dat ik de "siliconen gerelateerde 'symptomen ontwikkelde. In tegenstelling tot veel van mijn patiënten, had ik wel veel hulp van collega's  die erkenden dat deze symptomen verwant waren met siliconen. Het werd ook bevestigd door 150 van mijn patiënten met dezelfde problemen. De symptomen ontwikkelden een tamelijk voorspelbare volgorde en vorderden met de tijd. Het is te vergelijken met een "Toxisch" probleem, waarbij hoe meer toxine in het lichaam komt, hoe verder het zich  verspreidt (bijvoorbeeld dosisafhankelijk), des te meer symptomen zichtbaar worden. De symptomen beginnen vaak in de borstwand aan de zijde van het implantaat 'lek'. Er is soms een branderig gevoel of een niet-specifieke ongemak dat uitstraalt of kan reizen de arm in. We zien een doof gevoel, vooral 's nachts, in die arm, die later wordt ondervonden in alle ledematen. Daadwerkelijke silicaat kristallen zijn te vinden in de zenuwen, wat verklaart waarom de ziekte van invloed is op de zenuwen in het bijzonder.

Neurotoxische chemicaliën  zijn ook gevonden in siliconen gel implantaten. De andere vroege symptomen zijn niet-specifiek, zoals zware vermoeidheid, spierpijn en een verhoogde gevoeligheid voor infecties. Vaak verschijnen patiënten in mijn kantoor voor een "check-up" maar geven daarbij aan dat ze geen medische problemen hebben die verband houden met hun implantaten. Maar na een zorgvuldige vraagstelling blijkt dat de meeste van deze vrouwen een verhoogde frequentie van virale infecties hebben, sinus problemen en gist infecties. Vrouwen die eens per jaar een koudje hebben blijken de virale ziekten niet te kunnen plaatsen en zijn meestal langere tijd ziek met bacteriële en gist infecties.

Men kan natuurlijk zeggen dat "iedereen" deze symptomen van tijd tot tijd heeft. Ik ondervond na vier jaar progressieve problemen, een geweldig herstel, met een verbetering van mijn sinus problemen en dit jaar slechts een virale ziekte in plaats van vier per jaar. Waarom dit verschil? Ik had mijn lekkende siliconen implantaten verwijderd in januari van 1997. Ik heb veel patiënten gezien met een snelle verbetering van hun gezwollen handen  en gewrichtspijnen na chirurgische verwijdering van hun siliconen implantaten. Er werd ze vaak verteld, door de arts, die hun hand zwellingen en de pijnen het gevolg waren van artritis.

De meeste patiënten ervaren een verhoogd energieniveau en geleidelijke verlichting van symptomen als de siliconen op natuurlijke wijze worden gewist uit het lichaam. Holistische methoden worden vaak gebruikt om het ontgiftingproces te helpen versnellen. Om u te helpen het immuunsysteem te ondersteunen, adviseren wij een combinatie van thymus factoren, en transfer factoren, champignonextracten en andere natuurlijke verbindingen die de natuurlijke killer T-cel functie kunnen verhogen. Wij raden ook anti-oxidanten aan, Beta Glucan aan om de functie van macrofagen te verbeteren (macrofagen zijn witte bloedcellen die vreemde stoffen opnemen) en andere supplementen die helpen de immuunproblemen te corrigeren. Met deze behandeling kan de patiënt starten om voor de chirurgische ingreep de complicaties te verminderen, de meerderheid van deze vrouwen heeft een depressief immuunsysteem. Inositol, is een vitamine die helpt bij het verhogen van de hoeveelheid silicaat die het lichaam via de urine kan wegwerken, wordt aanbevolen.

Wat zijn de meest voorkomende frustraties van mijn patiënten? Dat wordt duidelijk wanneer mijn patiënten vragen, "Waarom ga ik naar zo veel artsen om alleen aan te horen dat er geen verband tussen mijn klachten en mijn borstimplantaten zijn? " Hoe kunnen zoveel artsen "experts" zijn betreffende deze nieuw opkomende ziekte als zelfs de wetenschappers aan universiteiten bij het bestuderen van de ziekte nu pas beginnen te begrijpen hoe het zit? Waar is de verantwoordelijkheid van de medische gemeenschap en niet te vergeten de verantwoordelijkheid van het implantaat fabrikanten die defecte producten hebben geproduceerd die infectie veroorzaakt na lekkage, scheuren en mensen ziek maakt?

In onze eed van Hippocrates staat, "Ten eerste geen kwaad te doen." Als schade is opgetreden, waarom dan niet onze energie besteden aan het bestuderen van het probleem en het vinden van een oplossing in plaats van het bestaan ?? ervan te ontkennen. De medische gemeenschap zou goed bereikbaar moeten zijn om met meer compassie en begrip te reageren. Deze vrouwen zijn ziek. Als een arts zeg ik, als je gewoon zegt wat je doet en dat je niet weet wat een patiënt ziek maakt, ben later in een betere positie wanneer hun symptomen verbeteren na het verwijderen van de implantaten, dan wanneer je blijft suggereren dat er geen relatie bestaat. Waarom is dit zo’n een kritisch probleem? Studies laten zien dat hoe langer de patiënten voorafgaand aan het verwijderen symptomatische zijn geweest, des te minder waarschijnlijk is het dat de conditie van de vrouwen verbetert.

Siliconen gerelateerde ziekte is een giftige probleem. Daarom houden toxicologen zich bezig met het bestuderen van de ziekte. We weten dat er vrouwen zijn overleden aan de complicaties van deze ziekte. Voor een meer uitgebreid overzicht van de siliconen, chemische en biotoxicity van borst implantaten, zie de informatie op www.thenakedtruthaboutbreastimplants.com . Als je siliconen implantaten hebt, Toon dan dit artikel aan uw arts als hij of zij niet naar u wil luisteren.

Dr. Susan Kolb is een gecertificeerd plastisch chirurg, een van de oprichters  en diplomaat van de Amerikaanse Raad van Integrative Holistische Geneeskunde en de oprichter van en senior chirurg in Plastikos Surgery Center in Atlanta, USA.