Untitled Page
Ja, voor botten en kraakbeen, haar, nagels, tanden en huid hebben levende wezens silicium nodig. Deze mineralen krijgen wij binnen via ons voedsel in kleine benodigde hoeveelheden. Silicium zit o.a. in etenswaren. We krijgen het ook binnen als toevoeging in bewerkt voedsel, om gebrande pinda's of in pinda producten. Het zit in vet om deze bacterievrij te houden enz., enz.....Het gaat hierbij slechts om kleine hoeveelheden van het mineraal.

In de medische sector is silicone in veel gevallen een dankbaar en onmisbaar hulpmiddel bij veel behandelingen. De naald van de bekende injectiespuit is gedompeld in silicone, dat glijdt lekker soepel in ons vlees. Kunsthuid is van silicone materiaal, katheters, de huid van kunst heupen en "pacemakers" die het hart moeten reguleren is van het zelfde materiaal. Bij een open hart operatie, waarbij het bloed door de hart/long machine wordt geleidt, wordt silicone tegen het vormen van luchtbellen toegevoegd voor het terug gaat in het lichaam.

Toen in ons deel van de wereld nog "hondsdolheid" voorkwam, het zogenoemde "rabiës",  werd het serum tegen deze ziekte afgenomen bij paarden. De dieren kregen een cocktail injectie van rabiës en silicium om het serum te kunnen oogsten. Het silicium, een adjuvant of katalysator, zorgde er dan voor dat de immuunreactie van het paard tegen rabiës hyper werd. Dit leverde meer serum op dan wat het dier normaal zou aanmaken.

Waarvan zijn siliconen implantaten gemaakt?

De basis van siliconen is zand, heel fijn woestijnzand (silicaat). Zand is ook het basis materiaal van glas! En waarom is deze vergelijking belangrijk? Omdat de producten heel veel op elkaar lijken. We moeten twee zaken onderscheiden wanneer je naar de productie van siliconen kijkt. Namelijk de huid van het implantaat, en ten tweede de siliconengel. En ik zal de uitleg voor u beknopt en niet te technisch maken. Allereerst heb je een omhulsel nodig om de gelvulling in te kunnen doen.

De huid van het implantaat.

De huid van het implantaat bestaat zoals gezegd uit fijne zandkorrels. Die worden nog fijner gemaakt, tot microscopisch klein. Hierdoor ontstaat een zogenoemde monomeer, één enkele zandkorrel, mono. Door het proces van polymerisatie worden van die enkele korreltjes strengen gemaakt, ze worden geregen tot een microketting met zijtakken. Nu worden die microkettingen te samen gebracht tot een heel fijn mazig netwerk, microscopisch fijn. Daarmee is in grote lijnen de huid van het implantaat gereed.

En dan de siliconengel! Deze gel wordt ook, net als de huid van woestijnzand (silicaat) gemaakt. Alleen de bewerking is anders. Wederom wordt zand zodanig bewerkt dat deze semi vloeibaar wordt. Er ontstaat een vloeibare glasachtige stof. Alleen, de vulling van een implantaat moet zacht zijn en blijven. Daarom wordt er aan de glasachtige stof tientallen (ca. 40) chemische additieven toegevoegd. De bedoeling van deze additieven is de massa stroperig te maken en te houden. Een kleurloze halfdoorzichtige stroop ontstaat, en daarmee is siliconengel ontstaan. Klaar voor gebruik in het polymeer die als huid dienst doet. En zie daar, een siliconen borst implantaat, klaar om in de vrouw te worden geïmplanteerd.

Verschillende implantaten.

De hierboven beschreven bewerking geldt slechts één implantaten soort. Er zijn veel soorten en typen die veelal één ding gemeen hebben, nl. zand, fijn woestijnzand als basis. Veel soorten verdwenen weer net zo snel als ze kwamen. Veelal omdat ze niet voldeden aan de wettelijke normen of simpelweg omdat ze na ervaring niet bleken te voldoen om verschillende redenen.
COSSkids is onderdeel van Coalition of Silicone Survivors - Boulder Collorado USA
COSS
kids Nederland

Coalition of Silicone Survivors
COSSkids NEDERLAND
November 2018
 
Silicium, Silicaten en Siliconen
Silicaatkristallen uit siliconengel  onder de microscoop.              
In Amerikaans onderzoek
zijn deze kristallen aangetroffen in de gewrichten van slachtoffers met S.B.I.
naar boven
 
De chemische compositie van siliconen
volgens de Chemicals List van Bristol Meyer aangeboden aan het Minnesota Court
Een groot deel van de chemicaliën op deze lijst is een
carcinogeen of neurotoxin
1 Methyl Ethyl Ketone - neurotoxin
2 Cyclohexanone -
neurotoxin
3 Isopropyl Alcohol (Isopropanol)
4 Denatured Alcohol (Ethanol)
5 Acetone -
neurotoxin
6 Urethane (Ethyl Carbamate)
7 Polyvinyl Chloride -
neurotoxin
8 Ethyl Acetate -
neurotoxin
9 Amine
10 Toluene carcinogen/neurotoxin
11 Dichloromethan (Meth.Chlor) -
carcinogeen op elk niveau
12 Freon (Chloromethane)
13 Silicone
14 Flux (Sodium Flouride)
15 Solder (lead based )
16 Lofol (Formaldehyde)
17 Talcum Powder
18 Oakite (Trisodium Phosf.)
19 Eastman 910 Glue (Meth.2 cyanoacrilates)
20 Ethylene Oxide (E TO) -
Carcinogeen
21 Carbob Black - carcinogen op elk niveau
22 Xylene - neurotoxin
23 Hexone
24 2-Hexone
25 Thixon-OSN-2
26 Antioxidant (Rubber)
27 Stearic Acid
28 Zinc Oxide
29 Naptha (Rubber Solvent)
30 Phenol -
neurotoxin
31 Benzene - carcinogen/neurotoxin
32 Lacquer Thinner
33 Epoxy Resin
34 Epoxy Hardener 10 & 11
35 Printing Ink
36 Metal Cleaning Acid
37 Color Pigments as Release Agent
naar boven
Wie na het lezen van de hier boven staande chemicaliënlijst voor de productie van een "borstimplantaat" nog over "medische siliconengel"
wil praten, heeft recht van spreken???
Dit is slechts de chemische ingredïentenlijst van BRISTOL MEYER. Iedere producent heeft zijn eigen menu die tot de geheimen van het bedrijf behoren. Hierdoor is niet te zeggen welke chemicalïen er in totaal worden aangewend om siliconenimplantaten te maken.
 
Het begrip "Medical Grade" voor Siliconen?
Voor de productie van sliconenimplantaten berust op een kwinkslag van Dow Courning die nergens op is gebaseerd.
Dow Courning gebruikte voor zijn productie "Industrial Grade" siliconen en veranderde zelf de naam op het etiket in "Medical Grade". Wetenschappers die om technische specificaties vroegen kregen het volgende te horen:
"Er bestaat geen algemene overeenstemming over de normen voor de standaard van het implantaat van siliconen elastomeren, of voor andere toepassingen".
Met andere woorden
"Medical Grade" is een sprookje, een leugen om vrouwen als proefkonijnen voor chemicalien te kunnen gebruiken tot de dood er op volgt.
Anorganische- en organische stoffen.

Om een duidelijk beeld te krijgen van siliconen implantaten,eerst het volgende. Er bestaan twee tegenstrijdige maar uiterst belangrijke basisstoffen op Aarde,die eigenlijk bij elkaar horen maar elkaar ook niet uit kunnen staan. Dat zijn organische- en anorganische stoffen.

De anorganische stoffen vormen de grootste meerderheid op onze planeet omdat het grootste deel van onze Aarde er uit bestaat. Steen, zand, bergen, rotsen, graniet allemaal an-organisch. Ook wel silicaten genoemd. Deze an-organische stoffen zijn niet afbreekbaar door organische  stoffen, daarom noemen we an-organische stoffen een "inerte" stof.

Alle levende organismen, mensen, dieren, insecten, vissen, bomen en planten, dus alles wat leeft en groeit is organisch. Wanneer mensen te veel an-organische stoffen binnen krijgen worden ze ziek. Denk bijvoorbeeld eens aan de stoflong bij mijnwerkers en steenhouwers. Ook zij die met metaalstof, wat ook uit de Aarde komt, werken en dit binnen krijgen worden ziek. Dit komt omdat het menselijke afweersysteem deze an-organische stoffen niet kan
afbreken, ofwel elimineren. Ze stapelen zich op in het lichaam
en de organen.
                                  
De mens heeft silicium nodig.