Untitled Page
COSS
kids Nederland

Coalition of Silicone Servivers
COSSkids is onderdeel van Coalition of Silicone Servivers - Boulder Collorado USA
November 2018
 
Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ)  ACTUEEL

 
 
 
 
 
kwamen in het nieuws doordat er bij een onaangekondigde controle in Braziliƫ minieme deeltjes op waren gevonden die er niet horen. Het gaat om minerale vezels van glaswol en steenwol.

Volgens de inspectie is er geen reden om de implantaten te vervangen. Het risico van de operatie om ze te verwijderen is volgens de dienst groter dan de gevaren van de vezels die er mogelijk op zitten.

De IGZ baseert zich op onafhankelijk onderzoek in opdracht van Europese toezichthouders. Het gezondheidsrisico van de gevonden hoeveelheid minerale vezels is volgens de onderzoekers te verwaarlozen.
18 oktober 2016  
Volgens het IGZ:
Borstimplantaten van               
Silimed niet gevaarlijk
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zegt dat borstimplantaten van de Braziliaanse fabrikant Silimed niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De implantaten
 
COSSkids Nederland

IGZ neemt hier weer de verantwoordelijkheid zonder eigen onderzoek. Ook is onduidelijk wie de Europese toezichthouders zijn die genoemd worden. Het is energie-loos en simpel om stelling te nemen achter de ruggen van anderen. Siliconen borst implantaten zijn vreemde lichamen in het menselijke gestel waar het immuunstelsel altijd zonder uitzondering op reageert. IGZ raakt langzaam aan alle geloofwaardigheid kwijt op deze wijze in deze zaak. Wat is de uitkomst van recent aangekondigde  onderzoek op siliconen-vrouwen van deze instantie nog waard, naar onze oordeel, NIETS.
 
naar boven
Onderzoek siliconen borstimplantaten heeft meer gegevens nodig
HYPERLINK "http://www.medicalfacts.nl/author/janine/"Redactie Medicalfacts/ Janine Budding
7 oktober, 2016
Steunpunt SVS (Stichting voor Vrouwen met Siliconenimplantaties) heeft de inspectie veel meldingen overhandigd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg had bekend gemaakt dat er een onderzoek komt naar de klachten van vrouwen met siliconen borstimplantaten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt de klachten voor de inspectie. Na een eerste inventarisatie heeft het RIVM aangegeven dat het eerder gestarte onderzoek onvoldoende nformatie geeft om goede wetenschappelijke uitspraken te kunnen doen. Daarom zal voor het onderzoek nu met een nieuwe vragenlijst worden gestart.
Een groep vrouwen met klachten heeft zich in de afgelopen jaren al gemeld bij de stichting SVS. De inspectie heeft in overleg met de stichting SVS en het RIVM besloten om deze vrouwen op te roepen een nieuwe vragenlijst in te vullen. De vragenlijst is speciaal voor dit onderzoek door het RIVM opgesteld. Deze lijst is besproken met de stichting SVS en de inspectie.
Doel onderzoek
Het doel van het onderzoek is om een beeld te krijgen van de klachten die vrouwen met een siliconen borstimplantaat ervaren. De resultaten van dit inventariserend onderzoek kunnen in andere studies gebruikt worden voor vervolgonderzoek naar de oorzaak van de klachten en het verband met het dragen van siliconen borstimplantaten.

Oproep
De vrouwen die zich als eerder hadden aangemeld bij stichting SVS zullen door de stichting gevraagd worden vooral mee te werken aan het RIVM onderzoek. Zij zullen van SVS een mail krijgen met een link naar de vragenlijst van het RIVM. Naast de bestaande lijst van vrouwen die zich hebben gemeld heeft de stichting ook nieuwe meldingen ontvangen. Deze vrouwen ontvangen ook een oproep. De inspectie zal dan tevens vrouwen gaan oproepen die zich niet bij de SVS hebben gemeld, maar wel borstimplantaten hebben (gehad). Dit kan betekenen dat het onderzoek groter wordt, omdat de nieuwe aanmeldingen van vrouwen ook worden meegenomen.